Social media traffic vergroten

Boost jouw social media traffic dankzij deze handige tools

Social media speelt een cruciale rol in de promotie van websites, blogs of producten en is essentieel voor het genereren van verkeer. In een wereld waar miljarden mensen dagelijks gebruikmaken van platforms zoals Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn, bieden deze netwerken een ongeëvenaard bereik.

Door content te delen op social media, kunnen merken en individuen een groot en divers publiek bereiken. Dit vergroot de zichtbaarheid en naamsbekendheid aanzienlijk.

Je betrokkenheid vergroten

Interactie op social media, zoals delen, liken en reageren, vergroot de betrokkenheid bij de content en stimuleert gebruikers om websites of blogs te bezoeken, wat direct meer verkeer genereert.

Deze platforms bieden ook de mogelijkheid voor gerichte advertenties, waarmee specifieke demografische groepen bereikt kunnen worden, resulterend in kwalitatief hoogwaardig verkeer.

Daarnaast helpt actieve aanwezigheid op social media bij het opbouwen van een gemeenschap rond een merk of blog. Dit creëert loyaliteit en mond-tot-mondreclame, wat weer bijdraagt aan het verkeer en de algehele online aanwezigheid.

In dit artikel ga ik je vertellen over enkele zeer goedkope tools, die ik persoonlijk inzet om mijn social media te boosten. Ik ga niet te diep in op de werking van de tools, dit kan je namelijk op hun website vinden.

Pinterest groei voorbeeld

Pin generator

Pingenerator is een super handige tool waarmee je snel en efficiënt grote aantallen van Pinterest pins tegelijkertijd kunt maken. Je kunt in minder dan 5 minuten, honderden pins klaarzetten die de aankomende dagen of weken automatisch geplaatst worden.

Je geeft simpelweg een URL op en het platform zoekt automatisch naar jouw sitemaps. Je kunt ook een lijst importeren vanuit een CSV bestand.

Na het importeren zal de tool, afhankelijk van de hoeveelheid die je hebt aangegeven, een x-aantal pins genereren met verschillende design.

De designs zijn niet per se fantastisch, maar de tool biedt ook de mogelijkheid om je eigen designs te maken. Het punt is, dat je binnen enkele seconden tientallen tot honderden pins kunt genereren.

Wanneer je klaar bent met het genereren en tevreden bent met de pins, kan je ze inplannen en zullen ze automatisch geplaatst worden op het door jou gekozen Pinterest bord. De pins worden over een x-aantal dagen verspreid. Je kunt dus kiezen om de pins in één dag, een week of zelfs over de periode van een aantal maanden te plaatsen.

Pingenerator voor het automatisch maken en posten van pins

De tool biedt een aantal mogelijkheden om kleuren en teksten te bewerken wanneer je ervoor kiest om alles ‘automatisch’ te laten verlopen.

Zoals aangegeven kan je er ook voor kiezen om zelf templates te maken, of templates gemaakt door andere mensen te gebruiken. Op deze manier kan je dus controle uitoefenen op het design van de pins die je op je bord plaatst.

Wanneer je tussen de 20 en 30 pins per dag plaatst, ziet Pinterest dat je fanatiek bezig bent en zal je meer zichtbaar worden binnen het platform, wat weer leidt tot meer traffic naar jouw eigen website of blog.

PowerIn

PowerIn is een tool speciaal ontwikkeld voor LinkedIn. Niet elke branche heeft LinkedIn nodig, maar het kan natuurlijk nooit kwaad om je netwerk uit te breiden en meer zichtbaarheid te genereren.

Wat PowerIn doet is simpelweg het automatisch reageren (doormiddel van AI) op berichten van mensen die jij aan jouw lijst toevoegt.

Zo heb ik bijvoorbeeld voor een van mijn blogs enkele fitness guru’s toegevoegd. Wanneer zij nu een bericht plaatsen, ongeacht in welke taal, zal PowerIn daar een reactie op plaatsen. Omdat mijn reacties altijd bovenaan staan zien veel mensen mijn reactie en ontvang ik likes en connectie verzoeken waardoor mijn netwerk groeit.

PowerIn om je LinkedIn netwerk uit te breiden

De reacties zijn volledig aan te passen naar jouw eigen tone of voice. Reacties kunnen ‘opmerkingen’ zijn maar bijvoorbeeld ook ‘vragen’ of teksten met het doel om interactie mee aan te gaan. PowerIn neemt je dus veel tijd uit handen.

Ik beveel altijd aan om je LinkedIn account ook zelf te beheren. Dus schrijf zelf ook berichten en reageer op vragen van mensen. PowerIn is een leuke toevoeging om je te helpen je netwerk te laten groeien, maar ik adviseer nooit om een account volledig op AI te laten draaien.

Ik gebruik PowerIn voor een van mijn account waar een blog aan gekoppeld zit. Dit account krijgt maandelijks 50 tot 100 nieuwe connectie verzoeken, en enkele honderden profiel bezoekers terwijl ik er niks voor hoef te doen.

De profiel bezoekers gaan regelmatig (ongeveer 20 procent) ook naar mijn blog.

Missinglettr

Missinglettr is mijn persoonlijke favoriet! Deze levert mij dagelijks ontzettend veel traffic op. De kracht van Missinglettr is dat het dagelijks op social media berichten plaatst met verschillende teksten en plaatjes.

Je voegt met één druk op de knop snel en simpel een artikel toe aan het platform. Je kiest vervolgens hoe vaak je wilt dat er gepost wordt op social media en op welke kanalen voor het desbetreffende artikel.

Vervolgens kies je meerdere plaatjes en automatisch gegenereerde teksten (je kunt ook zelf teksten invullen) en that’s it!

Missinglettr voor het automatiseren van social posts

Mijn simpele maar effectieve tactiek

De tactiek die ik toepas met Missingletttr is als volgt:

  1. Kies een artikel dat je wilt promoten
  2. Voeg het artikel toe als nieuwe campagne
  3. Laat het artikel over 12 maanden 24 keer plaatsen op social media
  4. Genereer met AI (Adobe Firefly bijvoorbeeld) 24 foto’s die nét allemaal wat anders zijn maar wel bij het topic van het artikel passen
  5. Genereer met AI (Bard of GPT) 24 korte teksten van 170 karakters lang om het artikel te promoten op social media
  6. Kopieer en plak de teksten in het programma
  7. Klik op de bevestigen knop, en klaar!

Op deze manier kan ik in minder dan 5 minuten tijd, voor een jaar lang aan promotie voor een artikel plaatsen. Ik probeer elke dag 3 of 4 oude artikelen toe te voegen aan het programma.

Inmiddels zit ik, afhankelijk van het blog, op dagelijks 3 tot soms wel 20 berichten die automatisch geplaatst wordt. Wederom ziet het social media platform dat ik actief bezig ben en laten ze mij vaker in de zoekresultaten zien waardoor mijn traffic aanzienlijk gegroeid is met minimale inzet.

NeuronWriter

NeuronWriter is geen social media tool, maar ik wou hem toch even noemen voor jullie. NeuronWriter is een ‘schrijf’ tool, en deze tool is super handig omdat het automatisch een concurrentie onderzoek voor je doet, en jou exact laat zien welke woorden je in jouw tekst moet verwerken om het “beter dan je concurrent” te doen.

Net als met al dit soort tools moet je jezelf niet blind staren op wat de tool zegt, maar het als een goede richtlijn zien. Je wilt namelijk voor de bezoeker schrijven en niet voor Google.

Door je teksten te schrijven met een tool zoals NeuronWriter, wordt er dus een groot gedeelte van het onderzoek (content analyse) voor je gedaan door het programma. Omdat je vervolgens een kwalitatieve tekst schrijft, die de juiste woorden bevat, zal jouw artikel beter ranken en meer traffic opleveren.

Wanneer je zelfstandig dit soort onderzoeken zou moeten doen, dan ben je soms makkelijk een uur of twee extra kwijt. Dankzij deze tool wordt deze tijd dus bespaart welke je vervolgens kunt investeren in het schrijven van een extra blogartikel.

Daarnaast is NeuronWriter extra aantekkelijk omdat het momenteel een LTD (Life Time Deal) aanbiedt.

Gratis social media infographic

Onderstaand vind je een gratis social media infographic welke je kan downloaden. In deze infographic staan de beste tijden waarop je, per social media kanaal, jouw bericht kunt plaatsen.

Dit zijn algemene richtlijnen voor de beste tijden, tijden kunnen natuurlijk ook per doelgroep verschillen. Experimenteer met de tijden om uit te vinden wat de beste tijd voor jouw doelgroep is.

Gratis social media infographic met de beste tijden om te posten

Kwalitatieve content plaatsen

Kwalitatieve content plaatsen is essentieel voor het succes van digitale marketing. Deze content moet niet alleen uniek en relevant zijn, maar ook zo ontworpen dat het de lezers uitnodigt om te klikken en te ontdekken wat er aangeboden wordt.

Het gaat om het creëren van boeiende, informatieve en waardevolle inhoud die direct aanspreekt en voldoet aan de behoeften van de doelgroep.

Door content te ontwikkelen die zowel aantrekkelijk als nuttig is, trek je niet alleen meer bezoekers aan, maar bevorder je ook de betrokkenheid en interactie, wat cruciaal is voor het opbouwen van een loyaal en betrokken publiek.

Hoe vaak moet je posten per dag?

Het is prima om 3-5 keer per dag te posten, maar als je voldoende content hebt, kun je met 15 of zelfs 20 tot 30 berichten per dag beter inspelen op de algoritmes. Dit kan leiden tot aanzienlijk meer vindbaarheid.

Dankzij de tools genoemd in dit artikel kan je een mooie aantal dagelijks berichten automatiseren welke toch een unieke foto en tekst hebben.

6 reacties op “Van 0 naar 10.000 volgers per maand”

  1. Avatar

    Interessant artikel! Automatiseringstools zoals Missinglettr lijken handig voor efficiënte social media-promotie. Nuttige tips, bedankt voor delen!

    1. Angelo

      Graag gedaan, ik hoop dat je er iets aan hebt. Missinglettr is inderdaad een ontzettend fijn programma, ik heb een enorme boost aan verkeer gekregen hierdoor. Moet ik wel eerlijk zeggen dat dit een blog met 800 artikelen betreft, dus ik kan dagelijks een stuk of 20 social media berichten plaatsen over de dag verspreid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *