SEO consultant

Ben jij benieuwd naar wat een samenwerking met een SEO-consultant jou kan opleveren? Met mijn jarenlange ervaring kan ik jouw website, blog of bedrijf naar het volgende niveau tillen. Er is geen SEO probleem dat ik nog niet getekkelt heb.

Daarnaast werk ik op een bewezen, transparante en veilige manier voor mijn cliënten. Ik houd mijn kennis up-to-date door de nieuwste feiten bij te houden en cursussen te volgen. Hierdoor kan ik als SEO-consultant een constante kwaliteit bieden voor mijn cliënten.

Angelo van Cleef - Fullstack developer, SEO/ SEA specialist en marketeer
Angelo - Online Marketing & SEO specialist

In mijn projecten hanteer ik een aanpak die zowel transparant als duurzaam is, wat leidt tot langdurige en stabiele resultaten.

Als SEO-consultant betrek ik mijn klanten actief bij mijn werkwijze en zorg ik voor heldere en begrijpelijke rapportages.

Als ervaren SEO-expert bied ik betrouwbare en effectieve zoekmachineoptimalisatie diensten. Mijn aanpak is transparant en gericht op duurzame resultaten. Met mijn expertise in SEO-strategieën help ik jouw website om hoger te scoren in zoekmachines, terwijl ik je regelmatig op de hoogte houd van de voortgang en ontwikkelingen.

Technische SEO

Een diepgaande en nauwkeurige technische evaluatie van een website vereist expertise in diverse gebieden zoals webontwikkeling, laadsnelheid van de website, en het begrijpen van hoe Google websites indexeert.

Content

Voor het optimaliseren van een website in zoekmachines speelt content een essentiële rol om hoger te scoren in Google. Ik assisteer bedrijven in zowel het ontwikkelen als het implementeren van effectieve contentstrategieën op het gebied van SEO.

Linkbuilding

Binnen het volledige spectrum van SEO-trajecten fungeert linkbuilding als de drijvende kracht achter het verbeteren van rankings. Dit aspect is bijzonder aantrekkelijk omdat het bijna geen risico's met zich meebrengt, vooral in vergelijking met grootschalige technische wijzigingen aan een website. In de context van linkbuilding bied ik zowel strategische planning als praktische uitvoering aan voor mijn cliënten.

Analyses

In mijn benadering van linkbuilding, technische SEO en SEO-content leg ik de nadruk op het uitvoeren van grondige SEO-analyses voorafgaand aan enige actie. Dit omvat een gedetailleerde evaluatie van de markt, het bedrijf en de huidige stand van zaken van de website. Op basis van deze uitgebreide analyse ontwikkel ik een passende strategie die dient als basis voor de implementatiefase van het project.

Neem jouw SEO in eigen handen

Wil jij jouw SEO liever in eigen handen nemen in plaats van een specialist in te huren? Met mijn SEO cursus kan jij binnen de kortste keren op professioneel niveau jouw eigen SEO verzorgen.

In de cursus leer je écht alles van A tot en met Z. Het schrijven van kwalitatieve content, linkbuilding, technische SEO en nog véél meer.

Waar wacht je dus op? Wordt een SEO specialist en til jouw website naar het volgende niveau!

 

★★★★★

Wil jij ook #1 in Google worden voor je belangrijkste zoekwoorden?

Begin direct en wordt een SEO meester!

Onze klanten beoordelen ons met een 10!

On-page SEO door een SEO-consultant

Een cruciaal aspect van SEO is de on-page optimalisatie. Deskundige SEO-consultants begrijpen de geavanceerde nuances van zowel SEO-content als technische SEO.

Om het simpel te zeggen: technische SEO beïnvloedt hoe Google je website interpreteert en de gebruikerservaring. Een voorbeeld hiervan is de laadsnelheid van de website. Ook het juist positioneren van interne links die naar de correcte pagina’s leiden met de juiste ankerteksten is essentieel.

De waarde van SEO-geoptimaliseerde content neemt toe en speelt een sturende rol in een SEO-traject. Het effectief combineren van hoogwaardige inhoud met technische SEO-elementen leidt tot een krachtige symbiose die de toegankelijkheid en effectiviteit van de website verbetert.

On-page SEO door een SEO-consultant
Off-page SEO door een SEO-consultant

Off-page SEO door een SEO-consultant

In de beginfase van een SEO-project ligt de focus op on-page SEO, waarbij de optimalisatie binnen de website voorop staat. Vervolgens verschuift de aandacht naar activiteiten buiten de website, voornamelijk off-page SEO, waaronder linkbuilding.

Linkbuilding is cruciaal voor het versterken van je online autoriteit op Google. Het fascinerende aspect hiervan is dat het, mits correct toegepast, de zichtbaarheid van je websitecontent op Google aanzienlijk kan verbeteren. Mijn benadering van linkbuilding is altijd gericht op het waarborgen van kwaliteit boven kwantiteit.

Waarom huur je een SEO consultant in?

Wanneer je niet over de vereiste expertise beschikt om op een duurzame en verantwoorde wijze meer leads via Google te genereren, is het inschakelen van een consultant een slimme keuze.

Door SEO uit handen te geven aan een deskundige consultant, krijg je de vrijheid om je volledig te concentreren op de kernactiviteiten van je bedrijf.

Belangrijke kenmerken van een SEO consultant

In de huidige markt kan iedereen zich profileren als SEO consultant of specialist, maar helaas ontbreekt het bij velen aan essentiële vaardigheden. Een bekwame SEO consultant moet volgens ons over de volgende vijf cruciale eigenschappen beschikken:

 1. Duidelijke en transparante communicatie: Het vermogen om strategieën en beslissingen helder en begrijpelijk over te brengen is essentieel.
 2. Een geïntegreerde aanpak: Een succesvolle SEO-strategie vereist een samenhangende focus op techniek, content en autoriteit.
 3. Praktische intelligentie en zakelijk inzicht: Naast technische kennis is het belangrijk om een goed begrip te hebben van hoe bedrijfsprocessen werken en hoe SEO hierin past.
 4. Gericht op meetbare resultaten: Een goede consultant kijkt verder dan alleen de positie in Google en streeft naar concrete resultaten in termen van conversie en klantengroei.
 5. Een voortdurende leerhouding: SEO is een dynamisch veld waarin voortdurende educatie en aanpassing aan veranderende trends en concurrentie essentieel zijn.

Een uitmuntende SEO consultant gaat verder dan de basis en begrijpt het belang van continue verbetering en innovatie, waardoor hij/zij een blijvende meerwaarde biedt in de snel evoluerende digitale wereld.

Bijna alle Nederlanders, ongeveer 82%, gebruiken Google als hun primaire bron bij het zoeken naar services, producten of bedrijven. Op mobiel ligt dit percentage zelfs nog een stuk hoger.

SEO bewijst keer op keer zijn waarde door bezoekers van hoge kwaliteit naar websites te leiden. In veel gevallen overtreffen de conversieratio’s van organische bezoekers die van verkeer afkomstig van online advertenties.

Dit benadrukt het belang van SEO in de digitale marketingstrategie van een bedrijf, aangezien het niet alleen de zichtbaarheid verbetert, maar ook bijdraagt aan een hogere betrokkenheid en conversie van bezoekers.

Het optimaliseren voor zoekmachines is dus een cruciale stap in het succesvol bereiken en aantrekken van de juiste doelgroep.

Het uitbesteden van SEO heeft de volgende voordelen:

 • De beschikbaarheid van professionele SEO tools
 • Profiteren van jarenlange ervaring en opgebouwde kennis
 • Up-to-date kennis van de laatste Google-richtlijnen
 • 24/7 inzicht in de resultaten
 • Je bespaart tijd en kunt jezelf op jouw core business richten

Het is nooit exact te zeggen wat SEO je gaat opleveren. Wel is het mogelijk om een inschatting te maken aan de hand van enkele statistieken.

Zoekvolume X CTR X Conversieratio X prijs van je product / dienst.

 • Zoekvolume: Het aantal zoekopdrachten in Google voor de specifieke zoekterm waarop je wilt ranken
 • CTR: Het percentage van de click through rate in de SERP (Zoekresultatenpagina van Google)
 • Conversieratio: Het percentage bezoekers wat een actie onderneemt op je website zoals een aankoop doen of een contactformulier invullen

Een deskundige op het gebied van zoekmachineoptimalisatie (SEO) zet zich in om de online prestaties van je website in de natuurlijke zoekresultaten van zoekmachines, zoals Google, te verhogen.

Deze expert verbetert je website door te focussen op technische aspecten, inhoud en het bouwen van autoriteit via linkbuilding.

Terwijl sommige SEO-experts zich specialiseren in slechts één of twee van deze gebieden, zorgt een integrale benadering, gericht op alle drie de aspecten, voor de meeste groeimogelijkheden en optimale resultaten.

Aan het begin van elk SEO-traject staat een diepgaande analyse, die aspecten omvat zoals:

 • Concurrentieanalyse: onderzoekt de gebruikte content en linkprofielen van concurrenten.
 • Technische beoordeling: controleert op toegankelijkheid en indexeerbaarheid van de website en zoekt naar eventuele problemen met crawlen en indexeren.
 • Begrip van de informatiebehoeften van de doelgroep.
 • Zoekwoordonderzoek: identificeert zoekwoorden die aansluiten bij de behoeften en intenties van de doelgroep en de doelstellingen van de website.
 • Content evaluatie: bepaalt welke bestaande inhoud verbeterd kan worden en welke nieuwe inhoud nog nodig is.
🤞 Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van nieuwe lessen en gratis tips!