ChatGPT 4 zijn nieuwe release

OpenAI presenteert GPT-4 Turbo, Assistenten-API en meer

Op DevDay, een etalage van baanbrekende vooruitgang in kunstmatige intelligentie, heeft OpenAI een reeks nieuwe functies en updates onthuld voor ontwikkelaars en ChatGPT-gebruikers, met onder andere de mogelijkheid om aangepaste GPT-modellen te creëren.

GPT-4 Turbo

Onder de opvallende aankondigingen was de introductie van GPT-4 Turbo, een opgevoerde versie van hun reeds krachtige AI-model, dat ongekende efficiëntie belooft en een verdiept begrip van recente wereldgebeurtenissen.

GPT-4 Turbo beschikt over uitgebreide capaciteiten, waaronder kennis van wereldgebeurtenissen tot april 2023 en een indrukwekkende contextvenster van 128k, waardoor het in staat is om in één keer meer dan 300 pagina’s tekst te verwerken.

Deze verbetering gaat gepaard met een kostenvermindering, waardoor het drie keer goedkoper is voor invoertokens en twee keer zo goedkoop voor uitvoertokens in vergelijking met zijn voorganger, GPT-4.

Het nieuwe model, dat momenteel in preview is, is toegankelijk voor alle betalende ontwikkelaars. OpenAI heeft ook updates doorgevoerd in de functie-aanroep, waardoor nauwkeurigere en complexere multi-functiecommando’s in één bericht mogelijk zijn.

De introductie van JSON-modus voor ontwikkelaars is een andere belangrijke upgrade, die zorgt voor geldige JSON-outputs, met name nuttig voor taken die het genereren van specifieke formaten vereisen.

Assistants API

OpenAI heeft de Assistants API geïntroduceerd, die als doel heeft het vereenvoudigen van het creëren van door AI aangedreven applicaties met mogelijkheden zoals een code-interpreter, gegevensophaling en verbeterde functieaanroepen.

Deze nieuwe API vertegenwoordigt een stap richting meer genuanceerde en flexibele AI-hulpmiddelen die complexe taken efficiënter kunnen afhandelen.

Updates voor GPT-3.5 Turbo

Verder heeft OpenAI zijn GPT-3.5 Turbo-model bijgewerkt met standaard een 16K contextvenster en verbeterde prestaties voor diverse taken.

De updates laten een verbetering van 38% zien in het volgen van formats bij taken zoals het genereren van JSON, XML en YAML.

Multimodaliteit

Op het gebied van visuele capaciteiten kan GPT-4 Turbo nu ook afbeeldingen verwerken, een functie die al wordt gebruikt door organisaties zoals BeMyEyes om mensen met visuele beperkingen te ondersteunen.

Daarnaast kunnen ontwikkelaars nu DALL·E 3 in hun applicaties integreren voor het genereren van beelden, waarbij OpenAI een robuust moderatiesysteem biedt om misbruik te voorkomen.

OpenAI heeft ook de interactie die menselijker aanvoelt niet over het hoofd gezien en introduceert een text-to-speech API met spraakgeneratie van menselijke kwaliteit, die verschillende stemvoorinstellingen en modelvarianten biedt voor uiteenlopende toepassingen.

GPT-4 fijnafstemming

Het bedrijf biedt ook experimentele toegang tot het fijnafstemmen van GPT-4, met een focus op kwaliteits- en veiligheidsverbeteringen.

Voor organisaties die behoefte hebben aan op maat gemaakte oplossingen, is het programma voor Aangepaste Modellen gestart. Dit biedt op maat gesneden training voor GPT-4 met exclusieve toegang tot aangepaste modellen.

Prijsverlagingen voor ontwikkelaars

Er zijn prijsverlagingen aangekondigd voor diverse diensten, samen met verhoogde snelheidslimieten om het opschalen van applicaties te ondersteunen.

Opmerkelijk is dat de inputtokens voor GPT-4 Turbo driemaal goedkoper zijn dan GPT-4, voor $0,01, en outputtokens tweemaal goedkoper zijn, voor $0,03.

Auteursrechtbescherming

OpenAI versterkt zijn toewijding aan auteursrechtbescherming met de introductie van Copyright Shield. Dit zal de ChatGPT-bedrijfsgebruikers en API-ontwikkelaars beschermen.

Spraakherkenning

Daarnaast verbetert OpenAI zijn spraakherkenningsmogelijkheden met Whisper large-v3 en de Consistency Decoder, wat een betere prestatie en beeldkwaliteit belooft.

GPTs op maat

OpenAI heeft ook GPT’s gelanceerd, een functie die gebruikers in staat stelt om ChatGPT aan te passen voor specifieke doeleinden, wat de deelname van de gemeenschap aan AI-ontwikkeling aanmoedigt.

Deze functie wordt aangevuld met de aanstaande GPT Store, waar gebruikers hun eigen gecreëerde GPT’s kunnen tentoonstellen.

Meer data

OpenAI heeft het gebruiksgemak van ChatGPT, aangedreven door GPT-4 Turbo – dat informatie bevat tot en met april 2023 – vergroot door de noodzaak om tussen modellen te wisselen weg te nemen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *