Google lanceert review update van november 2023

Google lanceert review update van november 2023

Google kondigt aan dat het vanaf vandaag de review update van november 2023 implementeert. Deze update vertegenwoordigt een verandering in de manier waarop Google voortaan beoordelingsgerichte content zal behandelen.

Volgens Google’s richtlijnen is het beoordelingssysteem ontworpen om artikelen, blogposts en andere zelfstandige inhoud gericht op meningen en analyses te evalueren. Het systeem beoordeelt geen beoordelingen van derden, zoals gebruikersrecensies op product- of dienstenpagina’s.

Als de inhoud van een website voornamelijk uit recensies bestaat, zal het systeem deze in zijn geheel beoordelen. De beoordelingen vinden plaats op paginaniveau in plaats van op het niveau van de hele site voor sites waar recensies een ondergeschikte rol spelen.

De vandaag beginnende update valt samen met de nieuwste kernzoekalgoritme-update van Google, die ook wordt uitgerold. Dit betekent dat veel sites de komende weken schommelingen kunnen zien in zoekverkeer en rankings als gevolg van de gecombineerde impact.

Bovendien heeft Google aangegeven dat deze update betekent dat veranderingen in het beoordelingssysteem nu regelmatig zullen plaatsvinden in plaats van via periodiek aangekondigde updates.

Dit betekent dat Google niet langer meldingen zal verstrekken over verbeteringen aan het beoordelingssysteem, aangezien deze voortdurend zullen zijn.

Wat betekent dit voor websites met beoordelingen?

Voor websites die zich richten op beoordelingen, kan deze verandering voordelig uitpakken.

Voorheen, wanneer het beoordelingssysteem van Google nadelige effecten had op websites, moesten zij vaak maanden wachten op de volgende update om te herstellen, zelfs als de problemen snel werden opgelost.

De overstap naar regelmatige en incrementele wijzigingen maakt een sneller herstel mogelijk. Echter, het voortdurend monitoren en beoordelen van inhoud gebaseerd op reviews brengt nieuwe uitdagingen met zich mee voor uitgevers.

Google adviseert websites die beoordelingen aanbieden om zorgvuldig zijn kwaliteitsrichtlijnen te volgen en zich te concentreren op die richtlijnen.

Een overzicht in één oogopslag

  • Tijdschema: De update van Google Beoordelingen in november 2023 start op 8 november. Updates als deze duren meestal 1-2 weken om te voltooien.
  • Bereik: Deze update zal invloed hebben op inhoud gebaseerd op beoordelingen in het Engels, hoewel Google aangeeft dat het mogelijk in de toekomst wordt uitgebreid naar andere talen.
  • Advies van Google: Google heeft eerder adviezen gegeven over hoogwaardige beoordelingsinhoud, waarbij wordt aangeraden dat deze origineel, transparant, actueel, informatief moet zijn en zowel de voor- als nadelen moet behandelen. Deze update zou deze signalen verder kunnen benadrukken.
  • Impact: Websites die afhankelijk zijn van beoordelingen voor verkeer kunnen volatiliteit ervaren. Afhankelijk van hoe goed de inhoud aansluit bij Google’s evoluerende beoordelingssysteem, kunnen sommige sites stijgen of dalen in de ranglijsten.
  • Reactie: Evalueer je beoordelingsinhoud aan de hand van de kwaliteitsbeoordelingsrichtlijnen van Google. Focus op het verbeteren van zwakke of minder waardevolle beoordelingen.
  • Kans: De veranderingen bieden een kans voor sites die terrein verliezen. Ze kunnen overschakelen naar Google Ads om verloren verkeer terug te winnen terwijl ze werken aan het verbeteren van de beoordelingsinhoud.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *