Gestructureerde data voor personen

Gestructureerde data voor personen

Gestructureerde data vormt een cruciale aanpak om informatie helder en gestandaardiseerd weer te geven. Binnen de wereld van websites en SEO houdt dit in dat informatie over webpagina’s en hun content in een specifieke structuur wordt aangeboden. Zo kunnen zoekmachines de pagina-inhoud vlot en precies interpreteren en indexeren, wat leidt tot een verbetering in zowel zichtbaarheid als de kwaliteit van zoekresultaten.

De waarde van gestructureerde data mag zeker niet onderschat worden. Het maakt het voor zoekmachines als Google mogelijk om de essentie van webpagina’s te doorgronden en deze kennis te gebruiken om zoekresultaten te verrijken en relevanter te maken. Dit leidt niet alleen tot een hogere klikfrequentie en meer zichtbaarheid, maar verhoogt ook de kwaliteit van de ervaring voor bezoekers van de website.

Wat is “person” binnen gestructureerde data?

Binnen de wereld van gestructureerde data staat de term ‘Person’ voor een bepaald type entiteit die gegevens over personen weergeeft. Dit omvat uiteenlopende informatie, van basale details zoals naam, beroep en contactinformatie tot meer diepgaande gegevens zoals onderscheidingen, opleidingshistorie of familiebanden.

Het toepassen van de ‘Person’-markering ondersteunt zoekmachines in het herkennen dat de aangeleverde informatie een individu beschrijft. Dit is van groot belang voor aspecten als persoonlijke branding, het tonen van auteursgegevens in zoekresultaten, of het verstrekken van uitgebreide informatie in kennisgrafieken.

Wanneer gebruik ik “person” gestructureerde data?

Gestructureerde data rondom ‘Person’ kan bijzonder waardevol zijn in situaties zoals:

 • Persoonlijke Websites en Portfolio’s: Voor professionals die hun vaardigheden en expertise willen uitlichten. Het toepassen van gestructureerde data maakt het mogelijk om persoonlijke informatie opvallend in zoekresultaten weer te geven.
 • Sociale Media Profielen: Dit zorgt voor een consistente en gedetailleerde representatie van een individu over diverse platforms.
 • Artikelen en Blogposts: Schrijvers kunnen ‘Person’-gestructureerde data inzetten om hun auteursprofiel in zoekresultaten zichtbaar te maken, wat de autoriteit van hun publicaties kan versterken.
 • Bedrijfspagina’s: Het uitlichten van sleutelfiguren of leiders binnen een organisatie op de bedrijfswebsite kan bijdragen aan het versterken van vertrouwen en geloofwaardigheid bij het publiek.

Deze voorbeelden tonen aan dat ‘Person’ gestructureerde data de online zichtbaarheid kan vergroten en tegelijkertijd zorgt voor een diepgaandere en beter geïnformeerde gebruikerservaring.

Schema.org en het “Person” type

Het ‘Person’-element van Schema.org is ontworpen om data over individuen te structureren. Het faciliteert een uniforme methode voor het presenteren van gegevens zoals namen, contactgegevens, beroepen en meer. Dit element is essentieel voor het verbeteren van de online zichtbaarheid van persoonlijke profielen, auteursgegevens en biografieën in zoekmachineresultaten.

Kernattributen van het ‘Person’-Element

Enkele cruciale kenmerken van het ‘Person’-element omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

 • additionalName: Voor het opnemen van extra of middennamen.
 • address: Het fysieke adres van het individu.
 • affiliation: De organisatie waaraan het individu gelieerd is.
 • birthDate: De geboortedatum.
 • email: Het e-mailadres.
 • gender: Het geslacht.
 • jobTitle: De functiebenaming.
 • nationality: De nationaliteit.
 • telephone: Het telefoonnummer.

Deze kenmerken vertegenwoordigen slechts een fractie van de mogelijkheden die Schema.org biedt voor het annoteren van persoonsgegevens. Voor een uitgebreide opsomming en gedetailleerde uitleg van alle beschikbare kenmerken voor het ‘Person’-element, raadpleeg Schema.org/Person.

Best practices voor implementatie

 • Consistentie Behouden: Zorg dat de aangeleverde informatie overeenkomt met de content op de pagina.
 • Streef naar Volledigheid: Benut zoveel mogelijk relevante kenmerken om een gedetailleerde en informatierijke structuur neer te zetten.
 • Garandeer Nauwkeurigheid: Verifieer de correctheid van alle gegevens. Onaccurate of misleidende informatie kan een negatieve impact hebben op je SEO-inspanningen.
 • Houd Gegevens Actueel: Zorg dat je gestructureerde data regelmatig bijwerkt om de informatie up-to-date te houden.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je ‘Person’ gestructureerde data doeltreffend implementeren, waardoor de zichtbaarheid en relevantie van je webpagina in zoekmachines toeneemt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *