Google vernieuwt de richtlijnen voor zoekkwaliteitsbeoordelaars

Google vernieuwt de richtlijnen voor zoekkwaliteitsbeoordelaars

Google heeft zijn “Search Quality Evaluator Guidelines” bijgewerkt, een uitgebreid document van 170 pagina’s dat dient als raamwerk voor kwaliteitsbeoordelaars om websites effectief te beoordelen.

De update volgt op de laatste Core- en Spam-updates van de zoekmachine.

Inzicht in betrouwbaarheid

De bijgewerkte richtlijnen bieden waardevolle inzichten in hoe Google de betrouwbaarheid van webpagina’s en websites bepaalt.

Hoewel de kwaliteitsbeoordelaars geen directe invloed hebben op zoekresultaten, legt het document uit wat Google essentieel vindt voor een website van hoge kwaliteit.

Laatste wijzigingen

Volgens de lijst met wijzigingen op pagina 170 van het document heeft Google “de kenmerken van onbetrouwbare pagina’s bijgewerkt en illustratieve voorbeelden toegevoegd”.

Dit is de eerste update van de richtlijnen sinds november 2023, wat het belang van de aangebrachte wijzigingen benadrukt.

Onbetrouwbare webpagina’s en websites

De nieuwe informatie staat op pagina 35, Paragraaf 4.5, getiteld “Onbetrouwbare webpagina’s of websites”.

Google heeft de lijst met kenmerken waarop kwaliteitsbeoordelaars moeten letten bij het beoordelen van de betrouwbaarheid van een webpagina of website uitgebreid.

In het document staat nu dat een pagina als onbetrouwbaar moet worden beschouwd als deze “meerdere of significante feitelijke onjuistheden op een informatieve pagina bevat waardoor gebruikers het vertrouwen in de webpagina als betrouwbare informatiebron verliezen”.

Illustratieve voorbeelden

Om deze updates verder te verduidelijken, heeft Google illustratieve voorbeelden opgenomen in de gids voor kwaliteitsbeoordelaars.

Deze voorbeelden bieden praktische richtlijnen voor het identificeren van onbetrouwbare pagina’s en websites, waardoor kwaliteitsbeoordelaars beter ge├»nformeerde beoordelingen kunnen maken.

Het belang van betrouwbare inhoud

De updates van de richtlijnen van Search Quality Evaluator zijn opmerkelijk omdat het internet snel blijft groeien en evolueren.

Met de toenemende prevalentie van verkeerde informatie is het belangrijker dan ooit voor zoekmachines om prioriteit te geven aan betrouwbare en accurate inhoud.

Implicaties voor website-eigenaren en SEO-professionals

Aangezien Google zijn algoritmen en richtlijnen blijft verfijnen, moeten website-eigenaren en SEO-professionals kennis nemen van deze veranderingen en ernaar streven om betrouwbare inhoud van hoge kwaliteit te maken die voldoet aan de standaarden van de zoekmachine.

Door dit te doen, kunnen ze hun kansen om goed te scoren in de zoekresultaten verbeteren en gebruikers voorzien van de betrouwbare informatie die ze zoeken.

Conclusie

De bijgewerkte richtlijnen voor Search Quality Evaluator zijn een waardevolle bron voor iedereen die inzicht wil krijgen in de verwachtingen van Google voor de kwaliteit van websites.

Naarmate het zoeklandschap zich verder ontwikkelt, is het voor blijvend succes essentieel om op de hoogte te blijven van deze richtlijnen en deze aan te passen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *