Het belang van structured data voor artikelen in SEO

Het belang van structured data voor artikelen in SEO

Article structured data maakt gebruik van Schema.org vocabulaire om zoekmachines uitgebreid te informeren over de inhoud en de context van een artikel. Dit omvat:

 • Classificatie van artikelen: Het is cruciaal dat je componenten zoals de titel, auteur, publicatie- en modificatiedatum juist classificeert. Dit faciliteert zoekmachines in het beter begrijpen van de structuur en relevantie van jouw content.
 • Toepassen van JSON-LD voor markup: JSON-LD (JavaScript Object Notation for Linked Data) wordt aanbevolen voor het toewijzen van structured data voor artikelen. Dit formaat is gebruiksvriendelijk en kan gemakkelijk in de kopsectie van de HTML worden opgenomen.

Toepassen van Geavanceerde Technieken

Voor het maximaliseren van de impact van article structured data, overweeg deze verfijnde methoden:

 • Samenwerking met SEO-praktijken: Integreer structured data met klassieke SEO-componenten, zoals meta-tags, om zowel de leesbaarheid als de optimalisatie van content voor eindgebruikers te versterken.
 • Implementatie van Uitgebreide Metadata: Inclusief gedetailleerde informatie zoals de categorie van het artikel, de geschatte leestijd en kenmerkende afbeeldingen kan bijdragen aan een meer diepgaande presentatie van de content.

De Meerwaarde van Article Structured Data

Een correcte implementatie van article structured data levert diverse voordelen op:

 • Verhoogde Positie en Zichtbaarheid in Zoekmachines: Door gestructureerd en duidelijk georganiseerde content kunnen zoekmachines de waarde en relevantie van artikelen beter inschatten.
 • Meer Kans op Rich Snippets: Dit vergroot de mogelijkheid op een opvallende presentatie in zoekresultaten, wat vaak leidt tot een hogere click-through rate (CTR).
 • Verbeterde Gebruikerservaring: Biedt gebruikers onmiddellijk toegang tot de meest relevante informatie, wat navigatie en tevredenheid verbetert.

Een voorbeeld van structured data

{
 "@context": "https: //schema.org",
 "@type": "Article",
 "headline": "Article structured data voorbeeld",
 "author": {
  "@type": "Person",
  "name": "John Doe"
 },
 "datePublished": "2024-02-07",
 "dateModified": "2024-02-08 ",
 "image": "https://images.pexels.com/photos/4158/apple-iphone-smartphone-desk.jpg",
 "articleSection": "SEO",
 "wordCount": "800",
 "publisher": {
  "@type": "Organization",
  "name": "Google SEO cursus",
  "logo": {
   "@type": "ImageObject",
   "url": "https://googleseocursus-nl.b-cdn.net/wp-content/uploads/2023/09/google_seo_cursus_wit_logo-165x48.png"
  }
 }
}

Conclusie

Het gebruik van article structured data is tegenwoordig onmisbaar voor effectieve SEO. Met een grondige kennis en zorgvuldige implementatie kunnen uitgevers en content managers hun artikelen finetunen voor verbeterde zichtbaarheid en prestaties binnen het online landschap.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *