Google update over auteur profielen en ranking

Google: Auteurslabels geen rankingfactor

In een recente toelichting op sociale media ging Google’s Search Liaison in op een wijdverbreide misvatting over de invloed van bijschriften van auteurs op zoekresultaten.

Misvatting in de SEO wereld

De kwestie ontstond nadat een bekende publicatie suggereerde dat het opnemen van bijschriften van auteurs de zichtbaarheid van content in de zoekresultaten van Google zou kunnen vergroten.

Volgens de publicatie heeft deze bewering ertoe geleid dat veel websites hun contentstrategieën hebben aangepast in de veronderstelling dat bijschriften hun ranking zouden verbeteren.

Google’s opheldering

Google’s Search Liaison heeft op X (voorheen Twitter) gereageerd op de misinformatie.

In een reactie verklaarde de contactpersoon:

Ik weet dat dit een 'eenvoudig, bijna ouderwets antwoord' zal zijn, maar dit deel van het artikel klopt niet en citeert ons ook niet als we dit zeggen. Google 'controleert' niet op de een of andere manier onze geloofsbrieven.

Google

Hij benadrukte dat Google bylines niet gebruikt als een direct rankingsignaal en dat de bewering van de publicatie onjuist was.

Bylines, zo legde de contactpersoon uit, zijn geen hulpmiddel om de zoekresultaten te verbeteren, maar eerder in het voordeel van de lezers.

Hij voegde eraan toe:

Auteursvermeldingen zijn niet iets wat je voor Google doet en ze helpen je niet om beter te scoren. Ze zijn iets wat je voor je lezers doet en publicaties die ze doen, kunnen het soort andere kenmerken vertonen die volgens onze rankingsystemen passen bij nuttige inhoud.

Google

Verdere verduidelijking met betrekking tot bylines van auteurs

Google’s Search Liaison gaat verder:

Alleen het toevoegen van een bijschrift geeft geen rankingboost. Noch lezen we op de een of andere manier informatie in of bij een byline en denken we 'Oh, ze zeggen dat ze een expert zijn, dus dit moet wel door een expert geschreven zijn'.

Google

Hij merkte op dat, hoewel het hebben van accurate bijschriften en informatie kan correleren met kwaliteitsinhoud, dit geen directe rankingfactoren zijn.

Hij voegt eraan toe dat veel inhoud zonder bijschriften goed scoort, wat versterkt dat ze niet vereist zijn om te slagen in de zoekrangschikking.

Belangrijkste punten voor SEO-professionals

Voor SEO-professionals zijn de belangrijkste punten om te onthouden:

  • Google gebruikt auteursbijlijnen niet als factor in zoekrangschikkingen.
  • Bylines moeten worden opgenomen ten behoeve van de lezer en kunnen samenvallen met andere kwaliteitssignalen.
  • Kwalitatief goede inhoud kan goed scoren met of zonder een bijschrift van de auteur.
  • Google is van plan zijn documentatie bij te werken om de rankingfactoren te verduidelijken en de communicatie met SEO-professionals te verbeteren.

Deze verduidelijking van Google’s Search Liaison dient als een herinnering om inhoud van hoge kwaliteit te maken die je publiek dient in plaats van strategieën die geen directe invloed hebben op de zoekresultaten.

Update over bylines voor Google News

Hoewel Google’s Search Liaison verduidelijkte dat bylines geen invloed hebben op zoekresultaten, merkte hij op dat ze vereist zijn voor nieuwssites om in aanmerking te komen voor weergave in Google News.

In een vervolgverklaring legde de contactpersoon uit:

Google Zoeken vereist geen bijschriften. Je verwijst naar Google News, geloof ik. Bylines zijn daar vereist om in aanmerking te komen onder het transparantiebeleid. Maar het hebben ervan zorgt er niet voor dat je beter scoort in News of Search.

Google

Hoewel bijschriften van auteurs dus geen invloed hebben op de zoekrangschikking, zijn ze wel een vereiste voor nieuwssites om te worden opgenomen in de resultaten van Google Nieuws.

De aanwezigheid van bijschriften alleen verbetert de ranking in Google News echter ook niet. Het is gewoon een vereiste voor nieuwssites om te worden opgenomen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *